No hi ha res més nostre que els Calçots… Quan els dies s’allarguen comencem a gaudir dels àpats al tros, a la masia, a les arbredes, a casa o als restaurants.
Aquesta recepta és una bona manera d’aprofitar els calçots que ens sobren ja escalivats, sense gaire feina i d’una forma diferent i deliciosa…
Ingredients per a 4 persones:
4 llesques de pa de pagès (si pot ser de forn de llenya i massa mare)
24 calçots escalivats i pelats
24 rodanxes de botifarra negra
4 cullerades de romesco o salsa de calçots
Verdures fresques i germinats
Com es cuina:
- Torrem el pa
- Tallem les fulles que no es mengen dels calçots, ben arran
- Posem 6 calçots damunt de cada torrada
- Posem una cullerada de romesco a sobre dels calçots, ben escampada, com si els amaníssim
- Posem 6 rodanxes de botifarra negra damunt dels calçots
- Ho posem 5 minuts al forn amb el grill fins que s’escalfi tot
- Ho emplatem i guarnim amb verdures fresques i germinats