INGREDIENTS PER QUATRE PERSONES
- 440gr de calamars nets
- 240gr de xiitake fresc (bolet asiàtic). També es pot substituir per xampinyons
- 4 fulls de pasta filo
- Julivert
- Mantega
- Sa
- Oli
ELABORACIÓ
- Tallar cada full de pasta filo en quatre rectangles
- Enganxar dos rectangles amb mantega fossa pintada amb pinzell
- Posar els dos rectangles enganxats en un motllo de flam o magdalena
- Enfornar fins daurar, sense torrar, la pasta filo ha de quedar cruixent, reservar
- Tallar els calamars i els bolets a trossos petits
- Saltejar a foc fort els calamars amb els bolets, s’ha d’evaporar l’aigua que el calamar deixarà anar, corregir de sal
- En apagar el foc afegir julivert picat
- Omplir els nius amb el saltejat, decorar amb el julivert i servir immediatament. Es pot fer prèviament tot i guardar, però muntarem el niu a última hora per evitar que la pasta filo s’estovi
Recepta d'Antoni Ruiz de Castroviejo