Us proposo una recepta molt senzilla però boníssima. Les fulles i les llavors fresques li donen uns matisos i aromes que ens porten la primavera al plat.
Podem variar les verdures i canviar el carbassó per qualsevol altra que ens agradi o que tinguem a l’hort (pastanagues, remolatxa, bròquil,…).
Igualment podem canviar les fulles i flors.
Ingredients per a 4 persones:
1 ceba tendrá gran tallada a llunes
4 patates noves grans tallades a quadrats mitjans
2 carbassons tallats a rodanxes
Oli d’oliva verge extra
Aigua o brou vegetal
1 grapat de fulles de menta
Per decorar: fulles de menta, fulles d’alfàbrega, flors de sàlvia, de dent de lleó o les que tinguem a mà, 1 Cullerada de llavors crues (cànem, girasol, carbassa o les que tinguem)
Com es cuina:
1. Posem una olla al foc amb una cullerada gran d’oli d’oliva i quan sigui calent hi posem la ceba, el carbassó i les patates.
2. Saltegem una mica les verdures fins que siguin toves .
3. Afegim l’aigua o el brou vegetal fins que cobreixi les verdures.
4. Ho deixem bullir 20 minuts.
5. Afegim les fulles de menta rentades.
6. Ho triturem tot junt fins que quedi una crema fina.
7. Ho posem als plats i ho decorem amb les fulles, les flors i les llavors i una culleradeta d’oli d’oliva.